Legfrissebb híreink

2023-12-05

Nagyvárosi Vándorok, tánckoncert – 2024 január 20.

A Magyar Kultúra Hete egy rendhagyó tánckoncerttel veszi kezdetét idén.
A „Nagyvárosi Vándorok” egy olyan színházi élményt nyújtó zenekari koncert, amelyben a zene, tánc és a vizuális elemek egyedülálló összhangja magával ragadó és különleges utazásra invitálja a közönséget múlt és jelen között.
Az előadás helyszíne egy szimbolikus tér, amely a zenével együtt folyamatosan változik. A közönség egyszerre érezheti magát Magyarország nagyvárosaiban, egy vidéki étteremben, erdélyi faluban, balkáni táncmulatságon vagy akár egy amerikai jazz klubban.
A műsor középpontjában Radics Ferenc prímás és zenekara áll, akik hihetetlen virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és képesek a városi cigányzene nagy múltú hagyományait még interpretálni, itt a XXI. század elején.
A zene mellett a tánc is fontos szerepet kap a műsorban: a táncjelenetek színpompás kavalkádja a hagyomány és az innováció összefonódását mutatja be.
A nagy ívű zenei tablót a Magyar Állami Népi Együttes táncosai hagyományos és modern táncelemekkel, változatos és sokszínű koreográfiákkal teszik még izgalmasabbá. A magyar néptánc vibráló ritmusai és a kirobbanó energiájú cigányzene összefonódása által a produkció egyfajta kulturális barangolás a városi pezsgés, és a hagyományos vidéki élet között.
A tánckoncert folyamán a néző a nagyvárosi vándorok útjának részese lesz, melyet humoros és mély érzelmi pillanatok váltakozása szakít meg, de az út végén feledhetetlen élménnyel, és mosollyal gazdagodva térhet haza.
Az elővételes jegyeket már meg lehet vásárolni a Szatmárnémeti Északi Színház jegypénztárában, a Horea utca 6 szám alatt, hétköznap 10 és 17 óra között vagy a következő telefonszámon lehet érdeklődni: 0261 712 106.